Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

League of Legends släpper ny jungler

Foto: Riot Games
Foto: Riot Games

Glada nyheter för alla jungle-spelare: snart är League of Legends nya champion Lillia här.

Alla hennes abilities har dessutom avslöjats.

Samtidigt samlar Riot Games in pengar till coronabekämpningen genom skins inspirerade av läkare.

E-sportjätten League of Legends har gett sig in i kampen mot coronaviruset. Nu säljs flera läkarrelaterade skins både separat och som ett ”bundle” – det vill säga till paketpris. De champions som inkluderas är Shen (”surgeon”), Akali (”nurse) och Kennen (”M.D”) och de får också uppdaterade visuella effekter samt nya färgteman.

100 procent av intäkterna kommer gå till coronabekämpning genom spelets fond för social påverkan fram till 23 juli. I maj så samlades över 6 miljoner kronor också in från välgörenhetsstreams som hölls under 48 timmar och Riot Games, som tillverkar spelet, har donerat 15 miljoner kronor till bekämpningen i Los Angeles.

Ny champion: Lillia

Nu kommer också ännu en stor nyhet från League of Legends: en ny champion är snart här. Lillia är namnet på spelets nya, naturbaserade, champion. 

Hennes abilities har också avslöjats:

Passive: Alla Lillias aktiva abilities applicerar ”Dream Dust” som utdelar extra skada baserat på målets max health.

Q – Blooming Blows: Lillia svingar sitt vapen och utdelar skada till alla i närheten av henne. De i utkanten av ringen tar true damage. Passivt så får Lillia också mer movement speed för varje ability hon träffar med. Detta kan stackas upp till fem gånger.

W – Watch out! Eep!: Lillia svingar med sitt vapen och utdelar en stor portion magic damage. De i centrum för attacken tar mer skada.

E – Swirlseed: Lillia lobbar en ”swirlseed” i en riktning som utdelar skada och slow på mål den träffar.

Ultimate – Lilting Lullaby: Lillia castar en ”lullaby” (vaggvisa) på sina mål, som får en ökande slow tills de till slut somnar. När de väcks av att ta skada så tar de ännu mer magisk skada.

Första junglern sedan 2017

Lillia släpps i den kommande patchen 10.15 och är gjord för att spelas som jungler. Det är den första champion som släpps för den efterlängtade rollen sedan Kayn släpptes 2017.

Enligt Dot Esports har vissa spelare upptäckt ett nytt item i spelet som heter ”Lillia's haiku” som misstänks ge spelarna som får den gratis tillgång till spelets nya champion när den släpps 22 juli. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.