Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hånade Anders, 14 – nu är hans karriär över

Foto: Youtube
Anders Vejrgang.
Foto: RBLZ GAMING

Danske Anders Vejrgang är nästa storstjärna i Fifa och har vunnit otroliga 450 raka matcher.

Under en match hånades han av motståndaren Harry Hesketh – som som stängdes av för orden.

Nu har brittiske stjärnan meddelat att han avslutar sin Fifa-karriär.

Många anser redan att 14-årige sensationen Anders Vejrgang är världens bästa Fifa-spelare efter att han vunnit 450 raka matcher utan att ha registrerat en enda förlust. Han får däremot inte delta i de största turneringarna på grund av åldersgränsen på 16 år och många andra stjärnor har vädjat om att låta honom delta.

I december spelade han en match mot den engelske Fifa-stjärnan Harry Hesketh som streamade sin match live för sina tittare. Under matchen, som han förlorade stort, fällde han sexuellt anspelande kommentarer om 14-åringens mamma, enligt Metro.

Efteråt ångrade han kommentarerna och berättade att han har kontaktat Vejrgang för att be om ursäkt. Trots det stängde spelutvecklaren EA Sports av honom från att tävla i en kommande turnering.

”Försvara mig inte”

– Jag vet att brittiska scenen kommer tänka att det bara är ett mamma-skämt, att alla har gjort det och försöka försvara mig. Försvara mig inte. I slutändan är han 14 år, det var en motbjudande kommentar och för det ber jag om ursäkt till Anders och hans mamma, säger Harry Hesketh i en Youtubevideo.

Efter avstängningen meddelar Hesketh också att han avslutar sin karriär som professionell Fifa-spelare. 

– Det här är den största risken jag har tagit i mitt liv. Om jag jag inte tävlar för ett lag. Jag avslutar ett tre-årigt kontrakt... min huvudsakliga inkomst, säger han.

Hesketh var kontrakterad till den brittiska jätteorganisationen Fnatic.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.