Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Han utses till världens bästa CS:GO-spelare

Se det bästa med S1mple under 2021
Foto: ESL Pro League

Det var aldrig något snack om saken.

Oleksandr ”S1mple” Kostyliev har utsetts till världens bästa CS:GO-spelare.

Ukrainaren har haft ett otroligt år – där hans Na'Vi bland annat vann majorturneringen i Stockholm. 

HLTV-betyget 1,35.

I snitt 88,2 skada per runda.

Totalt 4 628 elimineringar.

1 majorseger.

Så har Natus Vincere-spelarens S1mples år sett ut. 

Nu prisas han också som världens bästa spelare i HLTV:s årliga lista. 24-åringen har under året spelat i sin egen division, då hans närmsta rival Mathieu ”Zywoo” Herbaut varit tydlig med att han underpresterat under året.

– Jag tror vi uppfyllde vår potential när vi hittade vårt spel med Valera (B1t, reds. anm, och självklart fick vi en riktigt boost när lan-turneringarna kom tillbaka, säger S1mple själv till HLTV efter utmärkelsen.

Det är första gången han tar förstaplatsen sedan 2018. De senaste två åren är det just Zywoo som har varit etta, med S1mple som tvåa båda gångerna. Nu står han alltså ännu en gång högst upp på podiet, och är där för att stanna.

– Den bästa turneringen som vi vann var så klart majorn. Ingen kan ana hur hårt jag hade jobbat för det, hur skön segern var. Men vilken väg jag vandrade för att lyfta pokalen inför 10 000 personer.

Zywoo blev tvåa på listan och G2-spelaren Niko trea. 

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Se allt det bästa från slutspelet i Stockholm Major

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.