Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjebeskedet: Snart kan du spela Valorant

HeatoN om Valorant: "Det här ingen CS-dödare!"
Foto: Riot Games

Nu kommer ett glädjebesked för alla gamers som befinner sig i självkarantän.

Snart kan du spela hajpade spelet ”Valorant”.

Riot Games meddelar att betan snart är här – i vissa delar av världen. Så här får du tillgång.

Det har kallats en ”Counter-Strike-dödare” och i sommar så släpps ”Valorant”, det nya first person shooter-spelet från Riot Games. Studion bakom League of Legends.

Många har länge väntat på att den stängda betaversionen ska släppas för att få tillgång till spelet. Nu är den snart här. Valorant meddelar att betan släpps den 7 april i Europa, Kanada, Ryssland, Turkiet och USA. 

Så här får du chansen att få tillgång till betan:

1. Registrera ett Riot Games-konto på studions sajt.

2. Skapa ett konto på Twitch och länka det sedan till ditt Riot-konto.

3. Efter 7 april: Titta på specifika Valorant-streams som kommer pekas ut på Twitch för att få chansen att tilldelas en betanyckel.

Antalet spelare som får betanycklar kommer att ökas allt eftersom.

– Vår plan är att ge Valorant-betan till så många spelare runtom i världen som möjligt, så snabbt som möjligt, men covid-19-epidemin har påverkat de planerna och äventyrat en bredare lansering. För nu måste vi fokusera på de regioner där vi känner oss mest redo, men fler regioner kommer följa efter, säger Valorant-producenten Anna Donlon i ett pressmeddelande.

Världens första Valorant-proffs – innan spelet släppts

Hon lovar vidare att antalet som får betatillgång kommer öka i så hög hastighet som är möjligt medan spelet och dess servrar testas. Alla kommer däremot inte få tillgång förrän det har säkerställts att de stora antalen spelare kan hanteras.

Valorant är ett first person shooter-spel där två lag om fem spelare ställs mot varandra.  Inför matcher och rundor får spelarna välja en karaktär med speciella förmågor samt köpa olika vapen med valuta som man tjänar under spelets gång.

Spelet förväntas bli en utmanare inom e-sportvärlden till spel som Counter-Strike och Overwatch. Redan nu har League of Legends-jätten T1 anställt förra CS:GO-proffset Braxton ”Swag” Pierce – som därmed blev världens första professionella Valorant-spelare. Innan spelet ens har släppts.

Frågor och svar om Valorant-betan

Kommer det jag uppnått i betan föras över när jag byter till fulla spelet efter release?

Nej, Valorants nuvarande gameplay kan mycket väl förändras till launchen och det anses därför vara bättre att alla startar om från början då.

 

Hur länge håller betan på?

Riot Games siktar fortfarande på att släppa spelet i sommar och vill göra betan så kort som möjligt. Vid oväntad feedback kan det däremot komma att ändras.

 

Vad händer med Valorant-poäng som jag köper under stängda betan?

När fulla spelet släpps så får du tillbaka alla Valorant-poäng samt 20 procent extra som en bonus och tack för hjälpen med att utvärdera skins och butiken under betan. Den som köper 10 000 Valorant-poäng under betan får alltså 12 000 poäng i sommar när spelet släpps.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.