Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjebeskedet för Fortnite – blir först

Se otroliga spelgrafiken som alla pratar om
Bild från demon med nya spelmotorn Unreal Engine 5.Foto: Epic Games.

Hela spelvärlden talar om den otroliga grafiken i den kommande spelmotorn.

Nu får Fortnitespelare ett glädjebesked: Spelet blir först med att få den.

– Jag tror att många kommer fråga: ”Är demon på riktigt?”, säger Kim Libreri på Epic Games till IGN.

I onsdags släpptes videon som exalterade alla gamers runtom i världen. Den visar hur framtiden kommer att se ut för dator- och konsolspel, med häpnadsväckande grafik genom avancerad teknik i den kommande spelmotorn Unreal Engine 5.

Grafiken visas upp i en demo som spelats in på Playstation 5, som släpps kring jul. Grundpelaren i nya motorn är de två teknikerna som har döpts till Lumen och Nanite. 

Lumen är den nya teknik som behandlar ljuset i spelen, som ändras beroende på geometriska förändringar och var ljuset kommer från för att ge ett mer verklighetstroget ljus.

Fortnite blir först

Nanite å andra sidan är ett verktyg för att ge grafiken så mycket detaljer som möjligt med miljardtals, väldigt små, polygoner som tillsammans bildar de olika objekten.

Förenklat så kommer nya Unreal Engine 5 att göra så spelen blir vackrare att titta på samtidigt som de upplevs smidigare. Det är alltså detta som även Fortnite kommer att gynnas av under nästa år när spelmotorn integreras – och spelet blir dessutom först att få den, enligt IGN.

– Jag tror att många kommer fråga: ”Är demon på riktigt?”, säger Kim Libreri, IT-direktör på Epic games till sajten.

Han forsätter:

– Vi satte en HDMI-kabel i en inspelare och spelade i realtid utan någon redigering eller några trick, det är vad som kommer från konsolen. 

Han berättar vidare är att målet är att spelen i framtiden ska se ut som biofilmer. Nästa år får alla se hur nya Fortnite och framtidens spel kommer att se ut.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.