Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjebeskedet: Finalen kommer spelas i Sverige

Veckans Clutch i SportExpressen E-sport • Bästa klippen från veckan
Svenske Rekkles.Foto: Riot/Twitch
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Sedan innan är det klart att jätteturneringen The International kommer till Stockholm.

Nu meddelas det att även sommarfinalen i LEC kommer till Sverige. Den spelas i Malmö arena.

– Det är ett viktigt steg för oss, säger Malmös destinationschef Ann Nyström.

Det är ett stort glädjebesked för svenska League of Legends-fans. Den europeiska toppligan LEC kommer till Sverige och Malmö i sommar den 29 och 30 augusti, då finalen i sommarspliten spelas. 

Det bekräftas av Riot, som samtidigt meddelar av vårfinalen spelas i Budapest. Nu jublar Malmö.

– Malmö är en ung och livfull stad och gaming blir snabbt rotat i märgen av vår stad. Vi är exalterade över att vara värd för LEC 2020 Summer tillsammans med Riot Games. Det är ett viktigt steg för oss för att bli den bästa gamingstaden i Europa, säger Malmös destinationschef Ann Nyström i ett uttalande.

Där får de svenska fansen chansen att se bland andra Martin ”Rekkles” Larsson och de andra världsstjärnorna göra upp om titeln. 

Stort svenskt e-sportår

Det är ett stort e-sport år som är på gång i Sverige. Nyligen blev den stora så kallade ”Swedish shuffle” i CS:GO officiell, med mängder av svenska spelare som bytte lag. Sedan tidigare är det också klart att den största turneringen i e-sportvärlden, The International, kommer till Stockholm och Globen i år.

Säsongen 2020 av LEC inleds i kväll efter ett långt vinteruppehåll, sedan kinesiska Funplus Phoenix tog VM-titeln. Svenske Rekkles och hans Fnatic inleder mot OG klockan 22. Men redan vid 20-tiden så spelar svenska Rogue-duon Finn och Larssen mot Misfits.

Allt sänds på LEC:s Twitchkanal.

TV: Se hela det nya avsnittet av SportExpressen E-sport med HeatoN

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.