Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Galna erbjudandet: Fick en blank check

HeatoN går bananas: "Det där går på millisekunder"
Faker berättar i tv-programmet.Foto: K Show
Foto: Youtube/Riot

Lee ”Faker” Sang-hyeok, 23, är e-sportens största fixstjärna.

Nu avslöjar koreanen att han har fått ett mäktigt erbjudande från ett amerikanskt lag i LCS.

– Jag har inte sett kontraktet själv, berättar Faker.

League of Legends-stjärnan Faker har under hela sin karriär tillhört koreanska laget SKT, som har funnits under olika former genom åren. 2013 fick han chansen för första gången och sedan dess har han varit spelets allra största namn efter sina otroliga uppvisningar i mid lane.

I en intervju med koreanska tv-programmet K Show så bekräftar han nu att han en gång fick ett kontraktserbjudande från ett lag i amerikanska ligan LCS. 

Summan lämnades helt tom på kontraktet, för Faker själv att fylla i vad han ville ha.

– Jag har inte sett kontraktet, men det stämmer nog, säger 23-åringen i programmet.

Erbjöds 94 miljoner kronor

Han tackade däremot nej, och förklarar att anledningen var att han inte vill göra sina fans i Sydkorea besvikna och inte heller vill flytta från landet. Det är oklart vilket lag som stod bakom erbjudandet, men de lag som spekuleras ha råd är amerikanska jättarna Team Liquid och Cloud9. 

Det är däremot inte första gången som Faker erbjuds en stor hög med pengar. Tidigare fick han även ett kontraktsförslag värt 94 miljoner kronor från Kina för att spela i landets Pro League. Även den gången tackade han nej.

I november skrev han på ett nytt tvåårskontrakt med SKT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.