Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Galna vändningen och dramat i segern

Backstage med Ninjas in Pyjamas inför mötet med Heroic
Hampus, Ninjas in Pyjamas.
Foto: Ninjas in Pyjamas
Plopski.
Foto: Ninjas in Pyjamas.

Det blev förlängningsrysare, ”Nip magic” och allmänt drama i Ninjas in Pyjamas kvartsfinal mot Complexity.

Till slut stod svensklaget som segrare.

Nu är de klara för semifinal i ESL Pro League.

Säsong 13 av ESL Pro League har nått vinna eller försvinna-stadiet. Ninjas in Pyjamas ställdes på fredagen mot Complexity i kvartsfinalen.

Det blev en rysare direkt på matchens första karta, Mirage, där Ninjas in Pyjamas hämtade upp ett underläge till en ledning som såg ut att räcka till seger. 

Complexity kom däremot tillbaka och förlängning krävdes för ett avgörande. Två förlängningar krävdes innan amerikanska laget hade säkrat kartan.

På Overpass stängde Complexity sedan ner Ninjas in Pyjamas helt under sin CT-sida och Valentin ”Poizon” Vasilev fortsatte vara ett stort problem med sin AWP. Svenskarna lyckades rädda upp ett 1–9-underläge något till 4–11 inför sidbytet.

Galen vändning

Sedan stod ninjorna för en enorm upphämtning och vände till seger med siffrorna 16–14 efter ännu ett drama.

Klassiska Inferno blev slagfältet för avgörandet. Nip lyckades föra över sitt momentum för att få en stark inledning på kartan som försvarande sida.

Sju rundors övertag inför T-sidan räckte sedan hela vägen till seger mot Complexity – och nu är Ninjas in Pyjamas klart för semifinal.

– Det kändes som att vi läste dem bra över alla tre kartor, säger Nicolas ”Plopski” Gonzalez Zamora efter segern.

I semin ställs de mot glödheta Gambit. Matchen börjar 15.30 på lördagen.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.