G2 utslaget av T1 i MSI-semifinalen – Faker dominerade

Faker, T1.
Foto: Colin Young-Wolff / Riot Games
Foto: Colin Young-Wolff / Riot Games

Tidernas bästa League of Legends-spelare hade stor uppvisning.

I semifinalen mot G2 dominerade Faker stort mot danske stjärnan.

Nu är det europeiska hoppet utslaget.

Superstjärnan Lee ”Faker” Sang-hyeok har ofta pratat om hur han vill besegra danske Rasmus ”Caps” Winther och hans G2 Esports.

På lördagen ställdes koreanska T1 mot det europeiska laget i MSI-semifinalen i League of Legends.

I game ett valde G2 att satsa allt på att ge sin bot lane ett övertag. Samtidigt tog T1 över resten av kartan, där Fakers Tristana blev extremt mycket starkare än någon annan på riften. Särskilt efter att ha fått en gratis lane, tack vare att Caps spelade Galio. 

Det blev en storseger för koreanerna, som spelar på hemmaplan i Busan.

Otrolig flash av Faker

Game två blev jämnare, men Faker vann matchen i matchen mot Caps, vilket avgjorde till T1:s fördel. Nu hade G2 kniven mot strupen och en jättevändning skulle krävas.

Faker var nära att åka på en tung förlust mot Caps tidigt i game tre, men stod för en otrolig fake flash som helt ställde dansken. T1 skaffade sig ännu en gång en stor ledning som de aldrig släppte.

G2 var totalt chanslöst matchen igenom och förlorade med 0–3 – och är därmed utslaget. T1 är klart för finalen, där det blir Sydkorea mot Kina då de ställs mot RNG på söndagen.

https://twitter.com/lolesports/status/1530492606438047746

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.