Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

G2 utklassat – hånade med egna segergesten

Se alla highlights från kvartsfinalerna i League of Legends-VM
Damwon firar segern.Foto: Riot Games
Foto: Riot Games

Det blev en blytung VM-semifinal för G2.

Damwon stod för en stor uppvisning och fick revansch efter fjolårets förlust.

Nu är koreanerna klara för final – och valde att håna G2 efter segern.

Det blev en svängig VM-semifinal i League of Legends. Det sista europeiska hoppet G2 Esports ställdes mot Damwon Gaming, som började starkast. Det blev en övertygande seger för koreanerna i game ett efter ett starkt early game.

G2 slog däremot tillbaka direkt i game två och stod för en överkörning där danske Rasmus ”Caps” Winther stod ut med sin Twisted Fate. De ställdes ändå med ryggen mot väggen efter att själva ha blivit utspelade i game tre efter en mardrömsmatch av supportspelaren Mikyx på Pantheon.

Hånande gesten

Det blev också en tung start på game fyra för G2 då Caps dog tidigt efter ett misstag i mid lane i en duell med sin Sylas mot Showmakers Twisted Fate.

Misstagen fortsatte sedan avlösa varandra för laget, och till slut hade Damwon Gaming fått sin revansch på G2 efter förlusten i fjolårets Worlds. G2 blev förnedrat i game fyra i den snabbaste matchen i VM-historien som var över efter 20 minuter.

Men förnedringen slutade inte där, efter segern så firade Damwon med G2:s egen segergest genom att lyfta Ghost och låtsas kasta honom i den virtuella gropen på scenen.

Vinsten innebär att de nu är det första laget som blir klar för VM-finalen, där de ställs mot antingen Top Esports eller Suning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.