Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fortnitestjärnan avstängd – efter rasistiska utspelet

"Då exploderade min Youtube- och Twitch-kanal"
Foto: Fortnite/Youtube

Fortnite-stjärnan Danny ”Dubs” Walsh har hamnat i blåsväder.

Efter att ha gjort ett rasistiskt uttalande så straffas 16-åringen nu stenhårt av sin organisation Faze Clan.

”Jag kan inte beskriva hur ledsen jag är”, skriver han på Twitter.

E-sportjätten Faze Clan har hamnat i en ny kontrovers. Lagets 16-årige Fortnitestjärna Danny ”Dubs” Walsh har stängts av på obestämd tid efter en händelse under en livestream på Twitch.

Klippet lades upp på Reddit där den unge spelaren hörs säga säga ordet ”neger” under en Fortnitesession. Klippet fick snabbt spridning och det dröjde inte länge innan Faze kom med ett officiellt uttalande kring händelsen.

”Faze Clan tolererar inte några former av hatiska uttalanden. På grund av hans handlingar så stänger vi av Dubs tills vidare från att representera Faze Clan i professionella turneringar, på streams eller när han postar på sociala medier”, skriver de på Twitter.

Vidare bekräftar de att Dubs kommer få genomgå sensitivitetsträning. Även övriga inom organisationen kommer att utbildas för att undvika liknande händelser i framtiden.

Ber själv om ursäkt

16-åringen själv ber om ursäkt efter händelsen på Twitter.

”Jag kan inte ens beskriva hur ledsen jag är, jag menade inte att såra någon på något sätt, men det jag sa var sårande, okänsligt och fel. Ordet borde inte ens finnas i min vokabulär och jag ber om ursäkt med hela mitt hjärta till alla som jag har förolämpat. Ni förtjänar bättre”, skriver han.

Faze Clan har befunnit sig i flera kontroverser under de senaste åren. Även 2018 så anklagades en av lagets dåvarande Fortnitespelare, Turner ”Tfue” Tenney, för att ha gjort ett rasistiskt uttalande. Han portades då från Twitch.

I fjol så uppmärksammades dessutom också Faze Clans Jarvis ”Jarvis” Kaye för att ha använt sig av fusk i Fortnite. Han stängdes av på livstid från spelet.

https://twitter.com/Dubsfn/status/1233878561905369099

TV: Här vinner Simone, 7, e-sportturneringen – tar nätet med storm

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.