Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Fortnite”-stjärnan flyttar hem till sin mamma igen

Nu lämnar han lyxhuset som han har delat med lagkompisarna i FaZe.Foto: Youtube
Foto: Youtube

Han har varit världens mest omtalade e-sportprofil den senaste veckan.

Nu lämnar Jarvis Kaye, känd som FaZe Jarvis, sitt lyxhus i Los Angeles för att flytta hem till mamma igen.

Jarvis Kaye, som fyllde 18 år i dagarna, stängdes av från ”Fortnite” på livstid efter att det uppdagats att han fuskat i ett videoklipp på Youtube.

”Fortnite”-stjärnan använde en så kallad ”aimbot” vilket är strängt förbjudet.

18-åringen själv kallade videoklippet för ”underhållning” men det hjälpte inte.

Avstängningen gjorde Jarvis Kaye, med över två miljoner följare på Youtube och ytterligare 600 000 på Twitch, till den stora snackisen i e-sportvärlden men uppmärksamheten tycks ha blivit för mycket.

FaZe Jarvis lade upp en känslosam video efter att ha blivit avstängd.Foto: Youtube

Flyr lyxhuset

Nu rapporterar brittiska medier att Jarvis Kaye har bestämt sig för att lämna Los Angeles, där han bott ihop med övriga spelare i det kända laget FaZe, för att flytta hem till familjen i Storbritannien där han tidigare har bott med sin mamma och sina syskon.

I Los Angeles har Jarvis Kaye bott i ett mansion värt uppskattningsvis 144 miljoner kronor, skriver The Sun.

Anledningen: Han vill tänka över sitt liv och den senaste tidens rubriker.

– Jag vet hur viktigt det är att vara en bra förebild för alla som tittar på mina videoklipp och jag har tagit mig tid att reflektera över allt, säger han i ett klipp på Youtube.

Han tar nu en paus från allt spelande.

– Att ta en paus kommer inte att vara enkelt men jag vet att det är det rätta att göra. Jag sticker tillbaka hem ett tag för att vara med min familj och reflektera över vad som är viktigast för mig i livet, och vad jag vill göra hädanefter, säger Jarvis Kaye i ett nytt videoklipp, och fortsätter:

– Jag har inte några svar i dag på vad som händer härnäst, men jag ska använda den här tiden till att verkligen reflektera och komma fram till det.

I en ny video berättar han om beslutet att flytta hem.Foto: Youtube

Har tjänat miljoner på ”Fortnite”

Efter avstängningen stöttades Jarvis Kaye av bland annat Ninja, världens kanske mest kända spelare. Stjärnan riktade sig till Epic Games, utvecklaren bakom ”Fortnite”, och menade att 18-åringen inte fuskade i samband med en officiell match, utan ”bara” i ett vanligt klipp på Youtube, och därför inte förtjänar att stängas av på livstid. 

Men Epic Games har stått på sig.

– Vi har nolltolerans för användning av fuskprogram. När människor använder aimbots eller andra fusktekniker för att få ett orättvist övertag förstör de spelet för andra som spelar ärligt, säger en talesperson för företaget till Independent

Enligt Daily Mail har Jarvis Kaye tillgångar på närmare 25 miljoner kronor efter att ha tävlingsspelat i ”Fortnite” på professionell nivå samt streamat på Twitch.

Daily Mail skriver vidare att Jarvis Kaye har tjänat ytterligare hundratusentals kronor i annonsintänkter för den första videon efter avstängningen och på grund av den uppmärksamhet som har följt.

Fortsättning följer garanterat.

De 10 tjejer inom e-sport som tjänar mest – svensk på plats 9

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.