Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förlorar miljoner efter beslutet kring trenden

Kaitlyn ”Amouranth” Siragusa förlorar stora pengar.
Foto: Twitch/Skärmdump

Den kontroversiella bikinitrenden har till slut tvingat Twitch att agera. 

Nu avslöjar den största ”hot tub”-streamern – Kaitlyn Siragusa, 27 – att hon förlorar ett miljonbelopp årligen.

– Innan tjänade jag tusen dollar per dag i bara annonser, säger hon enligt Dexerto.

Både kvinnorna och Twitch har fått hård kritik för bikinitrenden, också kallad ”hot tub-metan”. Bland annat finns en oro kring att barn över 13 år tillåts titta på sändningarna.

De bikiniklädda kvinnorna sänder live från sina upplåsbara badtunnor och många tjänar enorma summor genom prenumerationer, donationer och annonser. 

Den största av dem, 27-åriga Kaitlyn ”Amouranth” Siragusa, rapporteras ha en förmögenhet på så mycket som 58 miljoner kronor.

Twitch själva har hela tiden hänvisat till det egna regelverket, där badkläder tillåts så länge som innehållet inte har en sexuell karaktär. Men plötsligt stängde företaget av flödet av annonspengar till flera stora streamers, bland annat Amouranth.

– Utan någon förvarning försvann alla mina annonsintäkter, sa hon då.

Förlorar miljoner

Twitch har sedan dess erkänt att det var ett misstag att inte informera om beslutet, och har nu kommit fram till en lösning på problemet. I ett uttalande berättar företaget att en helt ny kategori lagts till på Twitch för ”Pooler, hot tubs och stränder”.

Det innebär att de som vill fortsätta sända i en badtunna och få in annonspengar kan använda sig av kategorin. Men Amouranth vittnar om en stor pengasmäll, trots det.

– Innan tjänade jag 1 000 dollar per dag i annonser. I går sände jag i 15 timmar och snittade 15 000 tittare och fick 130 dollar i annonser, säger hon under en sändning.

Streamar hon dagligen skulle det enligt Dexertos beräkning innebära att hon nu förlorar 3,6 miljoner kronor årligen.

Twitch är hem till en majoritet av alla stora e-sportturneringar och många stjärnor och profiler har varit starkt kritiska till att associeras med trenden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.