Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förklarar de märkliga bilderna efter finalen

Foto: MICHAEL NAGLE VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/XINHUA WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: ELISE AMENDOLA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JO BECKTOLD/CSM/SHUTTERSTOCK / JO BECKTOLD/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Burop, krossat rack och chockseger – finalen hade allt.

Nu förklarar US Open-vinnaren Daniil Medvedev de märkliga bilderna efter segern mot Djokovic.

– Bara legendarer kommer förstå, säger han efter segern enligt News.com.au.

Bilderna på när storstjärnan Novak Djokovic tappade fattningen och krossade sitt rack efter chockförlusten Daniil Medvedev har fått stor spridning tennisvärlden över, efter söndagens grand slam-final i New York.

Men de är de inte enda bilderna som har fått spridning.

Den 25-årige ryssens märkliga firande fick många att ställa frågan: Vad håller han på med?

Han föll ihop på banan och låg ner med tungan utsträckt, och stirrade in i kameran. Nu har Medvedev själv gett svar på vad som låg bakom de uppseendeväckande bilderna.

– Bara legendarer kommer förstå att vad jag gjorde efter matchen var L2 plus vänster, sa Daniil Medvedev i sin segerintervju enligt News.com.au.

Firande i Fifa

De som spelar EA Sports-spelet Fifa 21 förstår direkt vad han menar. Firandet är en del av spelet, där spelaren använder knapparna L2 och vänster riktning på sin handkontroll för att genomföra det.

– Jag gillar att spela Fifa och Playstation. Det kallas ”död fisk”-firande. Om du känner din motståndare när du spelar Fifa, så kommer du använda den många gånger. Du kommer göra ett mål, du leder med 5–0, och så gör du den, säger grand slam-vinnaren.

Han förklarar vidare att hans unika firande inte hade något med att få uppmärksamhet att göra, utan snarare att det skulle bli speciellt för andra Fifa-spelare.

Djokovic krossade rack och Medvedevs firande var däremot inte de enda uppmärksammade händelserna under finalen. Ryske vinnaren buades ut av publiken under matchen.

– Det är synd att publiken inte kan vara tysta, sa Jonas Björkman i sändningen.

https://twitter.com/BenRothenberg/status/1437188895100260353

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Världsstjärnan skäller ut domaren efter noter

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.