Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förfalskade covid-testet – laget kastas ut ur ligan

Dota 2-laget lämnade in ett förfalskat, positivt, covid-19-test.

Nu har Burjui kastats ut från Dota Pro Circuit.

”Vi har inget annat val än att diskvalificera dem”, skriver Dreamhack i ett uttalande.

En oväntad skandal har ägt rum i den lägre divisionen av europeiska Dota 2-ligan Dota Pro Circuit (DPC). Laget Burjui har diskvalificerats från ligan, vilket Dreamhack har meddelat.

Anledningen är att laget lämnade in ett positivt covid-19-test för en av spelarna och begärde  tillstånd att byta ut spelaren, efter att ha använt en avbytare i fyra matcher – vilket är gränsen för användandet av avbytare enligt regelverket.  

Efter en utredning kom Dreamhack fram till att coronatestet var förfalskat för att laget skulle få byta en spelare med hänvisning till reglerna kring särskilda omständigheter. I sådana fall tillåts byte av spelare mitt under pågående säsong.

”Inget annat val”

I stället har de nu kastats ut från DPC.

”Som ett resultat av detta har vi inget annat val än att diskvalificera Burjui från det pågående DreamLeague Season 14 DPC EU Lower Division”, skriver Dreamhack.

Resultaten från alla laget spelade matcher tas bort helt och för ligan innebär det inga förändringar. Det är fortfarande de två bästa lagen som kommer flyttas upp till den övre divisionen vid ligans slut.  

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.