Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fnatics succé – när talangen debuterade

Jackinho.
Foto: Fragbite
Krimz.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Fnatic har fått en drömstart på nya året med nyförvärvet Jackinho.

Svensklaget körde över Complexity i premiären av CS Summit efter en uppvisning av veteranen Krimz.

Talangen Jack ”Jackinho” Ström Mattsson gjorde en lyckad debut i Fnatic när laget vann årets första match mot Complexity i CS Summit. Men det var veteranen Freddy ”Krimz” Johansson som dominerade båda kartorna i mötet.

På Train var det Complexity som inledde starkast. Fnatic lyckades däremot hämta upp underläget till det endast skilde en runda mellan lagen vid sidbytet. Som CT-sida stängde svensklaget däremot igen totalt och Complexity tog inte en enda runda i vad som kom att bli en kross med 16–8.

Fnatic fortsatte visa sig starkast på Mirage och lyckades med re-take efter re-take. Complexity tycktes sakna svar på det uppfinningsrika spelet av Fnatic. Trots en sen upphämtning lyckades Complexity inte vända kartan som Fnatic vann med 16–12.

Tung förlust för Dignitas

Krimz, som tog plats bland världens 20 bästa spelare på HLTV:s årliga lista, visade att han förtjänat platsen. Totalt hade han 53 frags över två kartor. Jackinho var statistiskt sett sist i laget, men visade i flera situationer hur farlig han kan vara med såväl rifles som AWP:n.

Dignitas med svenska trion F0rest, Heap och Friberg åkte däremot på en förlust i lagets första match i CS Summit efter en rysare mot OG. Efter att ha tagit en karta var så krävdes 30 rundor för att avgöra matchen på Dust 2. Dignitas förlorade däremot mötet med 14–16 trots imponerande spel av 21-årige Ludvig ”Heap” Alonso.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.