Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fnatics stora fiasko – utslaget redan i kvalet

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

På förhand sågs Fnatic som det största svenskhoppet i IEM Katowice.

Men nu är laget utslaget redan i kvalet.

Laget lyckades dessutom inte vinna en enda karta.

Det blev en svängig första karta mellan Fnatic och brasilianska Mibr i play in-spelet till CS:GO-turneringen IEM Katowice. Det var däremot brassarna som visade sig starkast och kunde ta egna kartvalet Dust2 med siffrorna 16–12. 

Svenskarnas sista hopp blev på Overpass, en måstekarta för att hålla sig kvar i turneringen. Men det hela gick inte vägen. Mibr vann kartan med övertygande 16–9 och Fnatic är därmed utslaget ur IEM Katowice innan gruppspelet. Det blev inte en enda kartseger för svenskarna under turneringen.

Det enda ljuspunkten för laget var nyförvärvet Jackinho som avslutade matchen med bäst statistik i laget och en HLTV-rating på 0,96. 

Desto bättre har det däremot gått för rivalen Ninjas in Pyjamas som besegrade Virtus Pro med 2–0 och tog sig till gruppspelet i Katowice.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.