Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fnatics skräll – vinner Dreamhack i Malmö

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Fnatics stora skrällseger är ett faktum.

Svensklaget vinner Dreamhack Masters inför hemmapubliken i Malmö.

– Det känns grymt, säger Jesper ”JW” Wecksell efter segern.

Fnatic tog sig bragdartat till finalen i Malmö efter segrar mot Ninjas in Pyjamas och Astralis i kvarts- och semifinalerna. I finalen väntade Team Vitality på söndagen.

Det franska laget, med nyförvärvet Shox, vann den första kartan (Dust2) med siffrorna 16–14. Även den andra kartan, Inferno, blev ett jämnt drama.

Trots flera chanser att avsluta matchen så lyckades inte Fnatic. I stället stod Vitality för en stor upphämtning och tvingade fram ett avgörande på övertid. Svenskarna tog kommandot som försvarande sida och tog samtliga tre rundor innan sidbytet.

Fnatic lyckades sedan stänga kartan och kvittera matchen. 

Brollan blev hjälte

Finalen på Malmö arena fick avgöras på Mirage, där svenskarna började på T-sidan och fick med sig sex rundor till halvtiden. När Vitality sedan vann pistolrundan så började det se mörkt ut för svenskarna.

Det blev en stor rysare.

Fnatic tog till slut greppet och ledningen med 15–11 – och hade fyra chanser att avgöra. Vitality lyckades vinna en runda. Och en till. 

Men sedan sa supertalangen Brollan stopp. Med sin CZ tog han, under en dålig buy för Fnatic, tre frags på A-sajten och säkrade segern åt Fnatic.

– Vi tror på oss själva. Vi tänker inte på motståndarna utan spelar bara vårt eget spel, sa Ludvig ”Brollan” Brolin om segerreceptet i sändningen.

Lagkamraten JW hyllade publiken i Malmö arena.

– Det känns grymt, och att ha en sjätte spelare här gör att det känns ännu bättre, säger Jesper ”JW” Wecksell.

https://twitter.com/betwayesports/status/1180922571442806784

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.