Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fnatics kollaps – blev nollat av G2 i finalen

Foto: Twitch/LEC
Foto: Twitch/LEC

Det blev till slut det klassiska rivalmötet i LEC-finalen.

Men Fnatic och svenske Rekkles kollapsade helt – och G2 är mästare på nytt.

– Jag är glad att vi kan visa vad vi kan även online, säger Perkz efter segern.

Finalen i den europeiska toppligan i League of Legends, LEC, blev rivalmötet som alla hade hoppats på mellan Fnatic och G2 Esports.

Det blev en oerhört tung inledning på dagen för svenske Martin ”Rekkles” Larsson och hans Fnatic. Grundserievinnarna G2 stod för en kross i game ett av bäst av fem-serien. G2 överraskningsdraftade Kog'Maw och Lulu i bot lane i vad som blev en hyperaggressiv match från första början.

Det blev också en kort sådan då G2 tidigt kunde säkra Baron och ta 1–0-ledningen.

Scenariot upprepade sig sedan i game två då Fnatic var chanslöst och G2 hade efter 21 minuters spel en ledning med 11–1 i elimineringar och kunde samtidigt fälla Baron Nashor. Tre minuter senare hade de 2–0-ledningen och matchboll.

Fick fira med pokal trots corona

Mardrömmen skulle fortsätta. Efter fem minuter av game tre så hade Wunder på egen hand eliminerat Bwipo två gånger i top lane. Fnatic kom däremot tillbaka och fick övertaget, men det räckte inte.

G2 nollade Fnatic med 3–0 och vinner därmed vårspliten i LEC. Trots självkarantän så fick det lyfta pokalen på sitt kontor, där de spelade finalen. Pokalen hade nämligen placerats i en bil som var redo att köra till det vinnande lagets lokaler.

– Det är ganska märkligt så klart, men det är situationen vi lever i. Jag är tacksam att vi kan spela online dock och att folk kan se oss och njuta av underhållningen. Och jag är glad att vi får visa vad vi kan även online, säger G2-spelaren Perkz efter segern i Twitchsändningen.

Tidigare under dagen så utsågs dessutom G2 Esports polske jungler Marcin ”Jankos” Jankowski till vårens bästa spelare i LEC.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.