Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fnatic utslaget – efter tung förlust mot NiP

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Ninjas in Pyjamas fortsätter att dominera i den tuffa gruppen i majorkvalet.

Laget besegrade värsta rivalerna Fnatic i det klassiska svenskmötet.

Nu är världstvåan utslaget ur turneringen, redan i gruppspelet.

Svenska lagen Fnatic och Ninjas in Pyjamas ställdes ännu en gång mot varandra i det klassiska rivalmötet på lördagskvällen, i kvalet till CS:GO-majorn i brasilianska Rio senare i år.  

NiP är redan klart för slutspelet efter att ha imponerat under gruppspelet medan världstvåan Fnatic ligger illa till och behövde en seger i ödesmatchen – samtidigt som de fick förlita sig till resultat i kvällens övriga två matcher.

Det blev en tung start för Ninjas in Pyjamas på den egna kartan Overpass. Fnatic tog segern med siffrorna 16–9 efter en stark T-sida, ledda av Robin ”Flusha” Rönnquist som stod för 25 frags och en ADR (snittskada per runda) på 99,3.

NiP fick en betydligt bättre på Mirage och hade vid sidbytet ledningen med hela sju rundor. Efter en jätterunda av Plopski så tog ninjorna även den följande pistolrundan och det såg mörkt ut för Fnatic. Ninjas in Pyjamas vann också kartan med 16–10 och 17-årige Plopski nådde 27 elimineringar (89,8 ADR).

Mardröm för Fnatic

Svenskderbyt skulle därmed avgöras på klassiska Inferno och det var NiP som fortsatte spela bäst. De tog också kartan med 16–12, och vann därmed matchen.

En mardröm för Fnatic som anses vara ett av världens bästa lag. Nu är det utslagna ur ESL Road to Rio efter gruppspelet, medan ninjorna är vidare och får spela i upper bracket efter att ha slutat tvåa i gruppen bakom Astralis.

Även Team Vitality och Heretics är vidare från gruppen och får spela i lower bracket.

Men hoppet om spel i Brasilien är inte över för Fnatic som kommer få två nya chanser att samla poäng och kvala till majorn senare i år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.