Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fnatic tillbaka i toppen efter segern i Malmö

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Fnatic är tillbaka i eliten.

När HLTV.org släppte sin uppdaterade världsranking under måndagskvällen stod det klart att de klättrar hela 19 placeringar.

På den nya rankingen är de fyra i världen. 

Helsvenska CS:GO-laget Fnatic skrällvann DreamHack Masters Malmö i helgen.

– Det känns grymt, och att ha en sjätte spelare här gör att det känns ännu bättre, sa Jesper ”JW” Wecksell efter segern.

Och det avspeglar sig i HLTV:s världsranking som släpptes under måndagen.  

De klättrar nämligen från 28:e till fjärde plats. Framför sig har de två amerikanska lag, EG och Liquid, på tredje och andra plats. Och etta är Astralis.

Troligen har Fnatics bo3-segrar mot Vitality och Astralis stor inverkan på det enorma hoppet. 

Astralis etta igen

Som tidigare nämnt, så är det danska superlaget Astralis etta. De har återtagit platsen, efter en tid som tvåa bakom just Liquid.

Lagets ingame-leader, Lukas ”gla1ve” Rossander, kommenterar förstaplatsen på Instagram:

”Tillbaka som nummer ett. Vi har jobbat hårt för att ta tillbaka förstaplatsen och det enda som spelar någon roll nu är att vi håller oss kvar. Vi behöver vinna mer!”

September hade mängder med CS:GO-turneringar, bland annat majorn i Berlin, BLAS Pro Series i Moskva, ESL One New York och Dream Masters i Malmö.

Så funkar HLTV:s världsranking

Världsrankingen är baserad på lagens prestationer under det senaste året, det lagen gjort de senaste två månaderna och prestationerna på de tio senaste LAN-eventen. 

Värdet av rankingpoäng sjunker under tid.
Källa: HLTV.org

https://www.instagram.com/p/B3WbFsMhkbX/?igshid=7xug6dgl0q5f

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.