Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fnatic till kvartsfinal – vann svenskmötet igen

JW, Fnatic.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Fnatic är klart för kvartsfinal i Flashpoint.

Efter ett drama på den avgörande kartan så kunde laget vinna svenskderbyt mot Dignitas.

På tisdagen fick Dignitas chans på revansch i svenskderbyt mot Fnatic i Flashpoint säsong två. En plats i kvartsfinalen stod på spel för de två lagen som kämpar om förstapriset på drygt fyra miljoner kronor.

Det var nära att Fnatic åkte på en chock redan inför matchen när Freddy ”Krimz” Johanssons konto VAC-bannades felaktigt, men det hela löste sig i tid för matchen.

Fnatic krossade Dignitas på det egna kartvalet Overpass med 16–4. På den andra kartan, Vertigo, blev det en mycket jämnare kamp däremot. Det var Dignitas unga nyförvärv Ludvig ”Heap” Alonso, 20, som lyste starkast på kartan där Dignitas visade upp ett fint försvar på CT-sidan. 

De kvitterade också matchen efter en 16–11-seger på kartan och tvingade fram en tredje och avgörande karta: Train. 

Fnatic till upper bracket-semi

Vid sidbytet hade Fnatic ledningen med tre rundor, men Dignitas började stänga igen direkt på sin CT-sida och hade snart vänt till ledning. Fnatic samlade sig däremot och började vinna runda efter runda innan de kunde ta kartan, och därmed matchen, med siffrorna 16–11.

Det innebär att Fnatic är klart för semifinalen i upper bracket medan Dignitas får en sista chans i lower bracket. Fnatic ställs mot vinnaren av OG och Mibr medan förlorande laget möter Dignitas.

Krimz berättar i Flashpointsändningen om vilket lag han helt möter.

– Vi har spelat mot OG så många gånger, men Mibr ser skräckinjagande ut nu och är väldigt aggressiva. Så de är nog roliga att spela mot.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.