Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fnatic ställs mot NiP inför hemmafansen

KRiMZFoto: LIQUIPEDIA
f0restFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Fnatic besegrade Furia efter en galen maratonkarta.

Nu är svensklaget klart för en drömkvartsfinal.

De ställs nämligen mot det andra svenska storlaget: Ninjas in Pyjamas.

Fnatics första karta mot Furia blev ett riktigt maratondrama. Efter en tung start så tog sig svensklaget tillbaka in i matchen och tvingade fram en övertid för att göra. Den övertiden blev sedan ännu en övertid. Sedan ännu en. Och ännu en.

Till slut hade de spelat hela 66 rundor innan kartan kunde avgöras till Fnatics fördel. Det är den längsta karta som någon av spelarna har deltagit i under sina karriärer. Talangen Brollan stod för hela 52 frags.

På den andra kartan, Inferno, så gick det lättare för svenskarna som tog elva rundor som T-sida. Det brasilianska laget hade sedan svårt att ta sig tillbaka och Fnatic kunde avgöra matchen efter en 16–5-seger.

Det innebär att Fnatic är klart för kvartsfinal och får spela inför hemmapubliken i Malmö arena.

Krossade G2 under onsdagen

Under onsdagen bjöd Fnatic dessutom på en riktig kross då de slog G2:s nya laguppställning med 2–0. 

Först vann de sin map pick, Inferno med klara 16-4, och sedan gjorde de processen kort på Train också, då de vann kartan med 16-5.

På den sista kartan visade Freddy ”KRIMZ” Johansson att han alltjämt är en av världens bästa spelare. 

– Det är helt galet. Moses har rätt när han säger att det är en av de bästa prestationerna vi sett på ett relativt stort lan-event. Han är normalt inte en kille som tar så mycket uppmärksamhet, men han är så väldigt bra på servern, säger Jacob ”Pimp” Winneche i Dreamhacks sändning.

Enligt HLTV.org var hans ADR (genomsnittsskada per runda) hela 175.9. Den tredje bästa noteringen en spelare haft på en karta i hela CS:GO-historien. 

Även NiP får spela kvartsfinal

Det andra svenska storlaget, NiP, har sett mycket bra ut med sin nya laguppställning. Först slog de mousesports i en bo1, och under onsdagen avfärdade de Grayhound med 2–0. 

– NiP har blivit så mycket bättre. De får äntligen en slutspelsplats i ett stort event igen, sa Dustin ”dusT” Mouret, i Dreamhacks sändning.

De två nyaste spelarna Plopski och twist, gjorde en okej match, men det var veteranen Patrik ”f0rest” Lindberg som sköt hårdast på servern. 

På torsdagskvällen föll NiP mot Na'Vi med 0–2, vilket innebär att de i stället för att direkt få en plats i semifinalen får inleda slutspelet i kvartsfinal. Där ställs de mot just Fnatic inför den svenska publiken på Malmö arena.

https://twitter.com/HLTVorg/status/1179454256996372481

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.