Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fnatic nära chock – då kom historisk vändning

Se alla highlights från gruppspelet i Worlds
Foto: Riot Games/Twitch
Foto: Riot Games/Twitch
Foto: Riot Games/Twitch

Fnatic var på väg att chocka VM:s storfavoriter.

2–0-ledningen blev däremot en förlust med 2–3 efter en historisk vändning.

Top Esports är därmed klart för semifinal – och Fnatic är utslaget ur Worlds.

Fnatic, med svenskarna Martin ”Rekkles” Larsson och avbytaren Felix ”Magifelix” Boström, ställdes inför Worlds tuffaste test på lördagen: Kinesiska Top Esports, storfavoriterna att ta hela mästerskapet.

Kvartsfinalen i League of Legends-VM innebar också en upphaussad duell mellan Rekkles och storstjärnan Yu ”Jackeylove” Wen-Bo i bot lane. 

Och chans på revansch efter Jackeyloves seger i VM-finalen 2018.

Fnatic visade direkt i game ett att de inte kommer vara några slagpåsar, Rekkles dominerade matchen i matchen mot Jackeylove med sin Senna. Endast Top Esports-stjärnan Knight hade en positiv KDA i laget, och det slutade med en kross av Fnatic. 

Sex kills, åtta assist och noll deaths för Rekkles.

Uppvisning av Selfmade

Game två blev en stor show för Fnatic-junglern Oskar ”Selfmade” Boderek på Kindred. En tidig infernal soul följt av en Baronbuff blev för mycket för TES att stå emot och européerna tog en 2–0-ledning.

Ett misstag av Bwipo gav Top ett tidigt övertag i game tre. Försök till att forcera en comeback ledde sedan till allt fler misstag av Fnatic, och kineserna fick till slut sitt första game i matchen efter överkörningen.

Det blev sedan en galen lagfajt-fest runt bot lane i game fyra. Det var Top Esports som vann kamperna runt de olika målen på riften.

– Det här är den blodigaste matchen i hela Worlds, säger Trevor ”Quickshot” Henry i sändningen.

Fnatic ute efter historisk vändning

Till slut hade kineserna kvitterat matchen och det hela skulle avgöras i game fem.

Fnatic fick en mardrömsstart tack vare bra spel av TES-junglern Karsa och efter ännu en överkörning så var jättevändningen ett faktum. Top Esports är klart för semifinal, Fnatic är utslaget är Worlds 2020.

Det är första gången någonsin som ett lag vänder ett 0–2-underläge i Worlds.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.