Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fnatic krossat – trots talangens uppvisning

Se premiären av SportExpressen E-sport med HeatoN • Hela programmet
Ludvig ”Brollan” BrolinFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

På papperet var det ett drömmotstånd i finalen för Fnatic.

Men Mousesports körde över svenskarna som inte tog en enda karta.

Detta trots att Ludvig ”Brollan” Brolin, 17, storspelade.

Svenska Fnatic ställdes mot Mousesports i finalen av ESL Pro League inför ett fullsatt Jyske Bank Arena i Odense. Finalen inleddes på Fnatics första kartval Inferno, som blev en riktig rysare. Lagen följdes åt fram till 10–10 när Mousesports började dra ifrån och kunde till slut vinna kartan med 16–11. 

De gjorde det trots att supertalangen Brollan stod för hela 28 frags.

Han fortsatte imponera stort på Train när Fnatic tog kommandot tidigt. Men Mousesports kom igen och tog en 2–0-ledning efter en 16–10-seger.

Brollan nådde då 26 frags, med JW som nästa lagkamrat på 17.

Det innebar att Fnatic skulle behöva vinna tre raka kartor för att ta hem titeln, men kom aldrig ens nära. Svensklaget blev nollat av Mousesports som vinner säsong 10 at ESL Pro League som även räknas som en grand slam-seger. 

Med sig hem tar de 2,3 miljoner kronor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.