Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fnatic klart för slutspel – krossade motståndet

Foto: Riot Games
Rekkles.Foto: Riot Games

Ödesdagen i grupp C.

Då vaknade Fnatic på sin allra bästa sida.

Efter att ha slagit ut både TSM och LGD ur Worlds – i två överkörningar – så är laget klart för slutspel.

Tre av de fyra lagen i grupp C i League of Legends-VM stod på samma antal segrar inför den avgörande dagen. För europeiska hoppet Fnatic, med svenske Rekkles, krävdes en seger mot TSM på lördagsmorgonen för att få andrum.

Det fick de också. Det amerikanska laget blev utspelat över hela riften och en smite steal av junglern Selfmade blev grädden på moset.

Därefter ställdes Fnatic mot kinesiska LGD i en match som kunde säkra en slutspels plats för européerna. Redan level 1 så tog Fnatic kommandot genom sin bot lane som har imponerat i Shanghai. Rekkles med sin Ashe fick first blood och sedan drog Fnatic aldrig i handbromsen.

Efter 28 minuters spel så föll LGD:s nexus och Fnatic hade kvalificerat sig för Worlds-slutspelet.

I gruppfinalen mot Gen G tog det däremot tvärstopp. Efter en 23-minutersmatch så tog koreanerna en övertygande seger och Fnatic slutar tvåa i gruppen.

 

Följ SportExpressen E-sport på Facebook

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.