Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fnatic klart för semifinal – slog ut Ninjas in Pyjamas

Olofmeisters drömfemma: De är världens bästa CS:GO-spelare
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Fnatic är vidare i Dreamhack Malmö efter att ha slagit ut NiP.

Nu ställs de mot danska Astralis i semifinalen.

– Vi ska spela vårt eget spel, säger Brollan.

Det stora svenskderbyt på Dreamhack Masters i Malmö fick en sprakande start på klassiska Dust2. Fnatic visade sig till slut starkare på det egna kartvalet och tog en 1–0-ledning (16–12).

Sedan bar det av till Nuke, som historiskt har varit en väldigt stark karta för Ninjas in Pyjamas. Och de bevisade varför.

Avgjordes på Overpass

På den svåra T-sidan tog laget nio rundor och släppte aldrig tillbaka Fnatic in i matchen. Med siffrorna 16–8 så kvitterade de matchen, som avgjordes på Overpass.

Fnatic hade en 10–5-ledning vid sidbytet och fortsatte sedan som CT-sida. De vann också den följande pistolrundan efter att ha lyckats desarmera bomben i röken. 

Övertaget blev för stort och Fnatic tog segern. 

I semifinalen får de möta danska superlaget Astralis. Den matchen spelas klockan 15.00 på lördagen.

– Vi ska spela vårt eget spel och inte vara nervösa. De är kanske världens bästa lag, men vi ska spela utan nerver, säger Ludvig ”Brollan” Brolin i Twitchsändningen efter segern.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.