Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fnatic klart för semi – inför tomma läktarna

Publiken avslöjar spelarna: "Bedrövligt"
Golden.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
JW och Krimz.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Fnatic är klart för semifinal i IEM Katowice efter två rysarkartor mot 100 Thieves.

Svensklaget medger att det påverkade dem att tvingas spela inför tomma läktare.

– Vi älskar pressen från läktaren, säger Golden.

Trots att supertalangen i CS:GO, Ludvig ”Brollan” Brolin, hade svårt att komma in i matchen på den första kartan, Inferno, så lyckades Fnatic vinna den. Men det krävdes en förlängning och till slut så besegrade svenskarna 100 Thieves med 19–16.

På Mirage blev det ytterligare ett jättedrama efter att Fnatic lyckats med en stark upphämtning, mycket tack vare osannolika frags genom rökgranater. 

Även på karta två blev slutresultatet 19–16, och 100 Thieves är därmed utslaget medan Fnatic får möta G2 i semifinalen.

– De har sett väldigt bra ut. Vi ska kolla på deras VOD:s och se varför de är så bra, säger Golden om förberedelserna i Twitchsändningen.

Ingen publik på grund av coronaviruset

Den årliga turneringen i polska Katowice är känd för att ha högljudda åskådare, men i år står läktarna tomma på Spodek Arena. Anledningen är oro kring coronaviruset

Golden medger att det påverkade laget under kvartsfinalen.

– Definitivt, vi älskar pressen från läktaren med folk som hejar. Vi har så många veteraner i laget, och det är vad de strävar efter, säger han.

I den andra semifinalen så ställs Astralis mot vinnaren av Natus Vincere och Team Liquid. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.