Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fnatic i fritt fall på världsrankningen

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Fnatic har haft en väldigt tung period.

Nu faller svenska storlaget sex ytterligare placeringar på världsrankningen till plats 26, samtidigt som de passeras av Dignitas.

På tisdagen tog sig Fnatic däremot till semifinal i Spring Sweet Spring.

Problemen för Fnatic har varit väldokumenterade och nyligen har svensklaget gjort rollbyten för att försöka vända trenden. Talangen Jackinho har tagit över AWP-rollen från JW, som spelar som rifler och lurker.

– Det är svårt att sätta fingret på vad som är fel, men det ligger i allt från det mentala och det vi gör in-game till att vi gör många fler misstag än vad vi gjorde innan, berättade lagkaptenen Golden tidigare för SportExpressen.

Nu har de trefaldiga majorvinnarna fallit ytterligare sex placeringar på HLTV:s världsrankning till plats 26. Samtidigt har Dignitas klättrat förbi till plats 23. 

Ninjas in Pyjamas stannar kvar på plats 13.

Till semifinal i Spring Sweet Spring

Fnatic har just nu en paus från de största turneringarna och spelar i stället i Spring Sweet Spring, där de på tisdagen ställdes mot Extremum i kvartsfinalen. 

Svenskarna tog en överraskande övertygande seger på motståndarnas kartval Vertigo innan man var chanslösa på Train. I avgörande på Inferno så var det Extremum som fortsatte visa upp bra spel och hade ledningen med tre rundor inför sidbytet.

Fnatic skulle inledningsvis fortsatt ha stora problem som T-sida och Extremums ledning växte allt mer. 

Men svenskarna tog sig tillbaka in i matchen och lyckades till slut kvittera till 14–14 i rysarkartan. Fnatic tog sedan de följande två rundorna och säkrade segern.

Nu är de klara för semifinal i Spring Sweet Spring där de möter EPG Family. Matchen spelas 12.00 på onsdagen.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

TV: Dev1ce första dag i Ninjas in Pyjamas

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.