Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fnatic förlorar i rätten – får betala miljonbelopp

Fnatic förlorar mot Skatteverket.
Foto: BILDBYRÅN

Fnatic förlorar mot Skatteverket.

Nu tvingas e-sportjätten betala ett miljonbelopp.

Detta efter att organisationen inte redovisat spelares löner.

Förra året så lät Skatteverket sköntaxera Fnatic med ett miljonbelopp. E-sportorganisationen valde att överklaga beslutet, men utan framgång.

Bakgrunden är att löner för spelare anställda i Sverige inte har redovisats under åren 2016 och 2017. Nu har förvaltningsrätten beslutat att Fnatic ska betala arbetsgivaravgifter samt skattetillägg.

Granskningen av organisationen inleddes efter att Fnaticspelare angett i sina deklarationer att lön utbetalats av den Londonbaserade organisationen. 

”Är ostridigt”

Fnatic yrkade i sitt överklagande på att frias helt från att betala arbetsgivaravgifterna samt få ersättning för ombudskostnader. Men förvaltningsrätten går på Skatteverkets linje.

”Förvaltningsrätten konstaterar inledningsvis att det i målen är ostridigt att mottagarna omfattats av svensk socialförsäkring och att de inte har varit godkända för F-skatt under de i målen aktuella perioderna. Det är vidare ostridigt att bolaget betalat ersättning till mottagarna”, går det att läsa i domen. 

Fnatic har två månader på sig att överklaga beslutet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.