Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fnatic förlorar i rätten – får betala miljonbelopp

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Fnatic förlorar mot Skatteverket.
Foto: BILDBYRÅN

Fnatic förlorar mot Skatteverket.

Nu tvingas e-sportjätten betala ett miljonbelopp.

Detta efter att organisationen inte redovisat spelares löner.

Förra året så lät Skatteverket sköntaxera Fnatic med ett miljonbelopp. E-sportorganisationen valde att överklaga beslutet, men utan framgång.

Bakgrunden är att löner för spelare anställda i Sverige inte har redovisats under åren 2016 och 2017. Nu har förvaltningsrätten beslutat att Fnatic ska betala arbetsgivaravgifter samt skattetillägg.

Granskningen av organisationen inleddes efter att Fnaticspelare angett i sina deklarationer att lön utbetalats av den Londonbaserade organisationen. 

”Är ostridigt”

Fnatic yrkade i sitt överklagande på att frias helt från att betala arbetsgivaravgifterna samt få ersättning för ombudskostnader. Men förvaltningsrätten går på Skatteverkets linje.

”Förvaltningsrätten konstaterar inledningsvis att det i målen är ostridigt att mottagarna omfattats av svensk socialförsäkring och att de inte har varit godkända för F-skatt under de i målen aktuella perioderna. Det är vidare ostridigt att bolaget betalat ersättning till mottagarna”, går det att läsa i domen. 

Fnatic har två månader på sig att överklaga beslutet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.