Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fnatic föll tungt trots Rekkles överraskning

Fnatic föll tungt mot Royal Never Give Up i VM-gruppspelet. 

Svenske Rekkles överraskade i draften, men det räckte inte för att överrumpla det kinesiska superlaget.

– Vi har sett att de spelat en massa Garen och Yuumi, så vi antog att de skulle spela en massa magicians i bot lane. Vi var förberedda för det, säger Hung ”Karsa” Hao-Hsuan, efter segern.

Fnatic spelade sin hittills viktigaste match i gruppen, som kallas ”dödens grupp”, i VM. SKT har tagit två raka segrar och ses som favoriter att vinna gruppen, medan Fnatic slåss mot Royal Never Give Up om andraplatsen i nuläget. De två möttes på tisdagen.

Svenske Martin ”Rekkles” Larsson stod för ett chockval i draften då han låste in Morgana tillsammans med Hylissangs Blitzcrank.

Lagen var jämna under de första 25 minuterna som innehöll ett väldigt passivt spel med endast sju elimineringar totalt. Men RNG tog en stor seger i en lagfajt, där tre av Fnaticspelarna eliminerades varpå det kinesiska laget kunde säkra Baron Nashor.

Ska möta alla lag igen

Fnatic hittade ingen väg tillbaka in i matchen. De satsade allt på en sista fajt kring Baron, men förlorade knappt varpå Royal Never Give Up kunde vinna matchen.

Det innebär att RNG står på två segrar och en förlust medan Fnatic har två förluster och en vinst efter den första halvan av gruppen. Samtliga fyra lag kommer att möta varandra igen innan gruppen avgörs.

Endast två lag tar sig vidare till slutspelet, vilket innebär att Fnatic nu kämpar för sin fortsatta överlevnad i Worlds.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.