Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fnatic föll tungt mot världsettan Astralis

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Efter att ha förlorat öppningskartan så hade Fnatic show på Inferno.

Men sedan blev svensklaget överkört av Astralis – som är klart för semifinal.

Fnatic tvingas nu spela i lower bracket.

Det blev ett klassikermöte direkt i slutspelet då Fnatic och Astralis ställdes mot varandra i Dreamhack Open i CS:GO. Det var danskarna som började bäst och fick tidigt ett övertag som CT-sida på Inferno.

Fnatic hämtade däremot upp underläget till endast ha en runda till Astralis vid sidbytet. Men Astralis T-sida visade sig för stark och världsettan kunde ta kartan med siffrorna 16–12.

Danskarna valde sedan att spela på Dust2, och som så ofta på kartan blev det en kavalkad av dueller. Det var Fnatic som vann en stor majoritet av dem och svenskarna dominerade fullständigt både som T- och CT-sida på kartan, som slutade 16–7.

Överkörda på Overpass

Mötet avgjordes på Overpass där Astralis inledde starkast som anfallande lag, mycket tack vare es3tag som hade hela 11 frags och 1 death efter sju rundor. En spelare som gör sin sista turnering för danskarna inför bytet till Cloud9.

Fnatic blev överkört med 11–4 i den första halvan. Allt hopp om en comeback tycktes försvinna när Astralis sedan vann den följande pistolrundan. Det slutade med en seger för dansklaget efter siffrorna 16–7.

Segern innebär att Astralis nu är klart för semifinal medan Fnatic tvingas kämpa sig igenom lower bracket för en chans att nå finalen i Dreamhack Open.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.