Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fnatic föll tungt – i Worlds-premiären

Martin ”Rekkles” Larsson
Martin ”Rekkles” LarssonFoto: GAMEPEDIA

Det blev en tung VM-premiär för svenske Rekkles och hans Fnatic.

Trefaldiga mästarna SKT vann öppningsmatchen i ”dödens grupp”.

– Jag var väldigt ledsen över att missa Worlds förra året, så det känns väldigt bra att vara tillbaka, säger matchens spelare Faker i sändningen.

Premiärmatchen i VM hettade till redan i draften. Som ett svar på Fnatics kombination av Garen och Yuumi i bot lane så svarade SKT med Kayle och Nautilus – medan Lee ”Faker” Sang-hyeok spelade Tristana i mid lane.

Det europeiska hoppet Fnatic fick däremot en tung start mot de trefaldiga mästarna. SKT tog en ledning i både elimineringar och objectives, men Fnatic höll guldskillnaden liten.

Efter en halvtimmes spel så lyckades SKT till slut få ner Baron Nashor, efter flera försök, och kunde därefter börja nöta ner sitt motstånd.

Faker matchens spelare

Kort därefter så vann koreanerna en lagfajt och kunde avsluta matchen, mycket tack vare storstjärnan Faker som dominerade matchen med sin övergödda Tristana. Han utsågs också till matchens spelare.

Enligt Esports Charts så sågs öppningsmatchen av som mest två miljoner tittare vid ett och samma tillfälle. I de siffrorna så ingår däremot inte de kinesiska platformarna.

De övriga två lagen i gruppen, som utnämnts till ”dödens grupp”, är Royal Never Give Up och Clutch Gaming.