Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fnatic föll i finalen – men talangen hyllas

Jackinho.
Foto: Beyond the Summit
Foto: Beyond the Summit

Fnatic tog sig till finalen i CS Summit och tappade bara en karta på vägen dit.

Men där tog det stopp mot Virtus Pro.

”Det var en fantastisk erfarenhet”, skriver Jackinho efter första turneringen med laget.

Inför sjunde upplagan av CS Summit lämnade storstjärnan Robin ”Flusha” Rönnquist svensklaget Fnatic. Ersatte gjorde talangen Jack ”Jackinho” Ström Mattsson – och han var nära att få en riktig drömdebut.

Fnatic stormade fram till finalen av turneringen och ställdes där mot Virtus Pro som även de imponerat stort. Efter en 2–0-seger (16–14, 16–8) mot Fnatic i finalen så vann de också turneringen utan att tappa en enda karta och lagets kapten Dzhami ”⁠Jame⁠” Ali utsågs också till turneringens bästa spelare.

En annan spelare som hyllades under turneringen var svenske Jackinho som gjorde sin debut på den högsta nivån av Counter-Strike. Under finalen lyftes han fram av sändningens experter.

– Jackinho spelar bortom sina år just nu, han ser riktigt bekväm ut i den här finalen mot ett väldigt svårt motstånd och i en väldigt svår match, säger Daniel ”DDK” Kapadia.

Segern innebär att Virtus Pro har tagit tre raka titlar efter att ha vunnit Flashpoint och Dreamhack Open.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

https://twitter.com/Jackinhocs/status/1356005791057244163

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.