Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fnatic besegrar Astralis: ”Kan vänja mig vid det”

JW och Krimz.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Golden.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Fnatic-legendaren Freddy ”Krimz” Johansson firade sin 26-årsdag med att besegra Astralis.

Svensklaget tar därmed sin första seger i kvalet till majorn i brasilianska Rio.

”Hoppas segern var en bra present”, skriver lagkamraten Golden på Twitter.

Under fredagen så vann Ninjas in Pyjamas det efterlängtade svenskmötet mot Dignitas i grupp A av kvaliet till Rio-majorn. I dag fick Fnatic chansen att återhämta sig efter förlusten i samma grupp mot finländska Ence.

Nu väntade historiska laget Astralis. Fnatics jättetalang Ludvig ”Brollan” Brolin berättade tidigare för SportExpressen att han ser det danska laget som det tuffaste laget att möta just nu. Fnatic är för närvarande trea på världsrankningen, men enligt Brollan så är det inte hela sanningen.

– Jag tycker nog att vi är bäst, även om det kanske inte står så. Just nu tycker jag att vi är bäst i världen och mest consistent bland topplagen, sa han då.

Övertidsrysare

Det visade Fnatic också direkt på Astralis kartval, Train, där de vann övertygande med 16–9. Danskarna fick däremot en välbehövlig stark starta på Inferno och hade vid sidbytet en 9–6-ledning innan det var dags för Fnatic att försvara.

Flusha och särskilt JW visade upp stor form och svenskarna kunde vända underläget, men kartan blev en rysare som gick till övertid där Astralis kunde kvittera till 1–1. 

På avgörande Overpass så var det svenskarna som tog över igen som T-sida och Astralis fick bara fyra rundor under första halvan. Men comebacken var nära fram till att JW stod för en viktigt en mot två-clutch vid ställningen 12–10. Fnatic höll nerverna i styr och kunde till slut vinna matchen.

”Det känns väldigt bra att ha besegrat dem igen, jag kan vänja mig vid det”, skriver JW på Twitter efter segern.

Det är den första segern för Fnatic i kvalet till majorn i Rio senare i år.  

https://twitter.com/goldenmajk/status/1254091058503442433

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.