Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flusha: Därför valde jag att lämna Fnatic

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Nu berättar storstjärnan Robin ”Flusha” Rönnquist om varför han lämnade Fnatic.

Svensken deltog i HLTV Confirmed och berättade om beslutet, spruckna laget med Autimatic och försöket att värva Nawwk

– Jag visste att jag ville vara in-game leader resten av min karriär, och det har kommit till det nu, säger Flusha.

I början av januari kom chockbeskedet att den trefaldige majorvinnaren Robin ”Flusha” Rönnquist lämnar Fnatic. Han ersattes av talangen Jack ”Jackinho” Ström Matsson.

Flusha deltog i programmet HLTV Confirmed under tisdagen och berättade om anledningen till att han valde att gå vidare. Redan under sommaren ville han lämna Fnatic då han var fast besluten om att få avsluta sin karriär i rollen som lagkapten. En roll som lagkamraten Golden har i Fnatic.

De två värvades tillsammans till laget 2019. Men nu avslöjar Flusha att han redan då ville vara IGL (in-game leader), och att Golden därför egentligen var Fnatics tredje val.

– Nawwk var vårt första val, men värvningen blev inte av för att de (Gamer Legion reds. anm) bad om väldigt mycket pengar och Fnatic kunde inte genomföra det. Vårt andra val tror jag var Rez, men Nip ville inte släppa honom, säger Flusha i HLTV Confirmed.

Ville ha Nawwk i stället för Golden

Till slut för valet ändå på Golden och Flusha fick inte sin önskade roll. Trots det hade Fnatic tidigt en framgångsperiod som däremot stannades upp under förra året. När Flusha ville lämna Fnatic redan förra sommaren bad laget honom att ge det en till chans.

Han stannade fram till vinteruppehållet, då han valde att till slut lämna laget för att få leda ett eget lag. Länge har det gått rykten om ett nytt stjärnlag med Flusha, amerikanen Autimatic och finländske Sunny. 

Flusha själv bekräftar nu ryktena och berättar att de hade fem spelare som var redo. Det kollapsade däremot på grund av att ingen organisation vågade satsa på dem under den pågående pandemin.

– Organisationer är väldigt tveksamma nu kring att köpa ut spelare eller att satsa på CS:GO. Vi fick inte så mycket intresse från orgs som var etablerade, säger Flusha.

Efter de spruckna planerna så är den svenske stjärnans framtid oklar och han letar fortfarande efter ett lag att representera.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.