Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Finske jättetalangen slutar – 18 år gammal

Jere ”Sergej” Salo.Foto: Ence/pressbild

Förra året utsågs han till världens 13:e bästa spelare.

Nu meddelar 18-årige Jere ”Sergej” Salo att han lämnar CS:GO och laget Ence för att göra militärtjänst.

Han uppger själv att han inte har motivationen att fortsätta.

Jere ”Sergej” Salo har varit Ence starkast lysande stjärna, men nu får den finländska organisationen klara sig utan 18-åringen. Han har bestämt sig för att hänga upp musen och inleda sin militärtjänst, meddelar Ence.

Valet är Sergejs eget. Sedan 2017 räknas e-sportutövare som atleter och kan därmed undvika militärtjänst om de väljer det. Talangen saknar däremot motivationen att fortsätta med Counter-Strike och den intensiva livsstil som krävs för att hålla sig kvar i toppen.

Ersätts av Saddyx

Han har varit en del av Ence sedan april 2018 och räknas som Finlands största stjärna inom spelet. Nu ersätts Sergej med Tuomas ”Saddyx” Louhimaa, 19, som tas in på lån från SJ Gaming.

”Vi önskar Jere det bästa för hans militärtjänst och hoppas att våra fans håller med oss när vi säger att vi kommer sakna att ha dig på servern”, skriver Ence i ett uttalande.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.