Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Finalen i eAllsvenskan ska spelas på Nordstan i Göteborg

IFK Göteborg är regerande mästare
Foto: eAllsvenskan

Nu vankas ännu mer e-sport på Nordstan i Göteborg.

I maj spelas den stora finalen i eAllsvenskan i köpcentrumet.

– Vi är mycket stolta över att stå värdar för finalen i eAllsvenskan. Vi har visat att gaming- och e-sportevent funkar väldigt bra i Nordstan och att det drar en stor publik, säger Helena Lindqvist, vd på Nordstan, i ett pressmeddelande.

Nyligen arrangerades e-sportveckor i Nordstan, där det gick att träffa och utmana några av Sveriges största namn inom e-sporten.

Nu fortsätter köpcentret sin satsning på e-sporten genom att bli värd för finalspelet i eAllsvenskan, det svenska mästerskapet i FIfa-spelen. Åtta allsvenska klubbar kommer vara på plats och tävla om 120 000 kronor.

Regerande mästare är dessutom IFK Göteborg, som nu får en chans att upprepa bedriften inför en hemmapublik. Även AIK, Malmö FF och Hammarby IF är redan klara finalister, medan fyra ytterligare ska utses.

– Att få vara värdar för detta evenemang i en stad som Göteborg där fotbollen spelar en viktig roll för många känns fantastiskt roligt. Vi hoppas att många vill komma och följa finalen på plats i Nordstan, säger Helena Lindqvist, vd på Nordstan, i ett pressmeddelande.

Finalen spelas den 6 maj. 

Följ Expressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.