Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Finalen historisk – sågs av nästan fyra miljoner

Highlights: Allt det bästa från VM-finalen i League of Legends

Under lördagen blev koreanska Damwon världsmästare i League of Legends.

Finalen mot Suning blev tidernas näst mest sedda e-sportmatch.

Hela 3,88 miljoner såg den.

Efter tre tunga år för koreansk League of Legends så fick regionen till slut en världsmästare igen när Damwon Gaming besegrade kinesiska Suning i Worlds-finalen.

Det blev också en stor tittarsuccé för finalen som är historiens näst mest sedda match någonsin inom e-sporten. 3,88 miljoner såg matchen, enligt Esports Charts. Då räknas inte kinesiska plattformar in.

Matchen nådde ett högre högsta antal tittare på Youtube än på Twitch med två miljoner tittare, medan Twitch som mest hade 1,6 miljoner.

G2 etta och trea

Den mest sedda matchen någonsin är fjolårets VM-semifinal mellan T1 och G2 Esports som nådde 3,98 miljoner. G2 är även trea på listan då förra årets final mot Funplus Phoenix sågs av 3,7 miljoner.

Utöver de fina tittarsiffrorna så slog League of Legends rekord på Twitch då kategorin hade över 1,8 miljoner tittiare samtidigt på plattformen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.