Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fifastjärnan historisk – prisad på Fotbollsgalan

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Olle ”Ollelito” Arbin, 19, är en av världens bästa Fifa-spelare.

Nu har han blivit historisk efter att ha prisats som ”Årets eFotbollsspelare” på Fotbollsgalan.

– Det känns speciellt så klart, det är en stor, stor ära att vara här, sa Ollelito själv när han tog emot priset.

Svenska Fifastjärnan Olle ”Ollelito” Arbin slutade som en av världens fem bästa spelare efter ett makalöst år. Nu har han fått det första priset någonsin för e-sport på Fotbollsgalan då han utses till ”Årets eFotbollsspelare”.

– Det känns speciellt så klart, det är en stor, stor ära att vara här och ta emot det första priset någonsin, sa Ollelito under sändningen.

Till vardags tillhör han den svenska organisationen Ninjas in Pyjamas och i juli kunde han titulera sig Europas bästa spelare efter att ha vunnit Fifa 20 Summer Cup Series.

– Jag har lagt ner väldigt mycket tid på detta, och nu känner man att den tiden man har lagt ner var värt det i slutändan. Så det är skitkul.

Bytet från Fifa 20 till Fifa 21

Nu har 19-åringen, precis som alla andra professionella Fifaspelare, fått göra övergången från Fifa 20 till nya spelet Fifa 21. När SportExpressen pratade med Ollelito efter spelbytet så medgav han att det känns ovisst att göra spelbytet.

– Ja, verkligen. Man har försökt spela mot så många proffs som möjligt för att verkligen förstå vilken nivå man ligger på, men det är ändå svårt att veta om man är högst upp eller i mellanträsket, sa han då.

Under december spelas de europeiska Fifa 21 Global Series-kvalen.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.