Fifa 21 görs om helt – till nya PS5 och Xbox

Anfield i nya versionen av Fifa 21.
Foto: EA Sports
Rodrygo.
Foto: EA Sports
Mbappé.
Foto: EA Sports
Parc des Princes.
Foto: EA Sports

Fifa 21 görs om från grunden till nya Playstation 5 och Xbox Series X.

Spelare, arenor och fans blir mer realistiska än någonsin i den nya versionen av spelet – som snart är här. 

– Det blir en ny nivå av verklighetstrogenhet, säger Aaron McHardy på EA Sports.

Det populära fotbollsspelet, som har över 300 miljoner unika spelare, får ett helt nytt utseende för de som spelar på de nya konsolerna med realism som inte tidigare har varit möjligt. ”Se, röra, känna, spela”, har varit EA Sports ledord.

Spelet ska se mer verklighetstroget ut än någonsin tidigare.

– Vi är spända på att erbjuda en ny nivå av verklighetstrogenhet som kommer ge spelare inlevelse som aldrig förr när de stegar ut på den virtuella planen i Fifa 21, säger Aaron McHardy, producent för Fifa på EA Sports, i ett pressmeddelande.

Bland annat har arenorna fått en rejäl uppdatering med ny ljussättning och en ny gameplay-kamera, ”EA Sports GameCam”, som liknar den under exempelvis Premier League-sändningar, där spelaren kommer se mer av planen än tidigare.

Spelarna mer verklighetstrogna

En av de största skillnader mot tidigare versionen av Fifa 21 kommer vara spelarna själva som blir mer verklighetstrogna än någonsin. Bland annat kommer de bete sig som riktiga spelare när de inte har bollen. De kan exempelvis snyta sig, knytas skorna eller dra fingrarna genom håret.

Spelarna får också något som kallas ”strand-based hair technology”. Tidigare så har spelarnas hår varit statiska, men för att göra spelet mer realistiskt så får spelarnas hår nu en teknologi som gör att det faller och rör sig naturligt med spelarens rörelser.

Även spelarnas muskler får ny teknologi och kommer nu att ”flexas” när de exempelvis springer eller skjuter. Bollen i sig kommer också att bli mer verklighetstrogen då den kommer att påverkas av sparkar genom att böja sig kring foten där den träffas.

– Med nästa nivå av realistiska erfarenheter som verkligen ger de mest kända arenorna och spelarna liv så öppnar teknologin bakom nästa generations konsoler upp en värld av möjligheter för hur spelarna kommer uppleva spelet i år och i framtiden, säger Aaron McHardy.

Ingen cross-play mellan versionerna

Spelarnas rörelser har också utvecklats för att det ska se mer ut som under en riktig match när de rör sig med bollen eller ger sig in i dueller samtidigt som målfirandet får drastiska förbättringar. Det får också den cinematiska matchuppladdningen där spelarna bland annat kan få se laget anlända i bussen.

Laddningstiderna utlovas dessutom vara oerhört korta.

Förändringarna är så stora att de som spelar Fifa 21 på nästa generations konsoler inte kan möta de som spelar den tidigare versionen. Däremot så kommer det gå att skifta mellan gamla och nya versionerna på Xbox Series X och Playstation 5.

Spelare kan också föra över allt det åstadkommit i FUT och Volta till den nya versionen.

Den som köper, eller redan har köpt, den tidigare versionen av Fifa 21 får den nyare gratis till sin nya konsol när det släpps den 4 december.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.