Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Felix, 20, klar för den europeiska toppligan

Foto: LEC

I sommar kommer en ny svensk att synas på största scenen i League of Legends.

Felix ”Kryze” Hellström, 20, är klar som top-laner för Excel i LEC.

– Jag ser verkligen fram emot det, säger han.

20-årige Felix ”Kryze” Hellström gör nu de tre svenskarna Rekkles (Fnatic), Finn och Larssen (Rogue) sällskap i den europeiska toppligan för League of Legends, LEC. Han har värvats av Excel som förändrar i truppen inför sommarspliten.

Tidigare i veckan så blev även den nederländske mid-lanern Joran ”Special” Scheffer klar för laget. Excel hade en tung vår och slutade sjua, och missade därmed slutspelet.

Nu tar de nya tag med sitt svenska nyförvärv i top lane, som har imponerat stort under sin tid i tyska Prime League där hans Unicorns Of Love Sexy Edition slutade fyra.

– Han rekommenderades till oss av flera personer med bra insyn. Det första vi gjorde var att kolla upp hans statistik som var fenomenala, långt över förväntan för en rookie. Vi blev exalterade över att se att han var en fantastisk laner med en stor champion pool, säger tränaren Joey ”YoungBuck” Steltenpool och fortsätter:

– Att värva honom är det viktigaste steget för att vi ska oss till slutspelet och kvalificera oss till Worlds.

”Spännande att möta de bästa”

Sommarspliten drar i gång den sjunde juni, och platserna till världsmästerskapet i december står på spel. Kryze, som under förra året spelade i svenska organisationen Falkn, ser fram emot att mäta sig mot några av världens bästa.

– Jag ser verkligen fram emot sommarspliten och att visa vad jag kan erbjuda. Det är väldigt spännande att få möta de bästa, jag tror att jag har en bra chans, säger svensken.

Excels lag

Top lane: Kryze

Jungle: Caedrel

Mid lane: Special

Bot lane: Patrik

Support: Tore

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.