Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Får mig att se ut som en hemsk jävla person”

Lista: Så mycket tjänar världens sju största streamers
Leffen.
Foto: Twitch
Leffen och Mango under 2015.
Foto: Super Smash Con

Den framemotsedda Super Smash Bros-dokumentären ”Metagame” får hård kritik av två av spelets största.

Däribland svenske stjärnan William ”Leffen” Hjelte.

– Dokumentären får mig att se ut som en hemsk jävla person, säger han under sin Twitchstream.

”Metagame” är namnet på den nya dokumentären om e-sporten Smash Bros, och är en uppföljare till hyllade dokumentärserien ”The Smash Brothers” från 2013. Den efterlängtade uppföljningen hade premiär under förra veckan och får nu hård kritik av två av spelets största namn.

Svenske William ”Leffen” Hjelte och amerikanen Joseph ”Mango” Marquez anser att de fått orättvisa porträtt uppmålade kring sig, skriver Ginx.

”Metagame” återberättar historien om de fem superstjärnor i Smash Bros som kallas för ”The Five Gods of Melee”. Dessa är Juan ”Hungrybox” DeBiedma, Jason ”Mew2King” Zimmerman, Kevin ”PPMD” Nanney, svenske Adam ”Armada” Lindgren och Mango.

Under perioden som dominerades totalt av de fem så blev uppstickaren Leffen allmänt kallad  en Gudadräpare på grund av sin förmåga att slå de fem, något som också tas upp i dokumentärserien.

”Får mig att se hemsk ut”

Men Leffen själv anser att den enbart fokuserar på de negativa delarna.

Under 2013 så blev han avstängd från turneringar i Sverige efter att ha anklagats för att ha en allmänt dålig attityd, för att ha spridit lögner på scenen och hånat personer med funktionsnedsättning. 

Bakom avstängningen stod bland annat Armada själv.

Leffen själv bad om ursäkt för sitt beteende 2013 och avstängningen hävdes senare. Men nu anser han att dokumentären fokuserar för mycket på de negativa aspekterna kring honom, i stället för det han gjorde i spelet.

– Dokumentären får mig att se ut som en hemsk jävla person, men som kan spela Smash, säger Leffen under sin Twitchstream.

Dokumentärskaparen backar

Den enda intervju han gett till dokumentärens skapare, Travis ”Samox” Beauchamp, ska också ha ägt rum för flera år sedan utan någon uppföljning. 

För amerikanske Mango så handlar kritiken om att porträtteras som någon som gillar att dricka alkohol lika mycket som han gillar spelet. Dessutom visas han använda homofobiska termer i gamla klipp.

”Jag är bara glad att ingen av er har fått all den dåliga skit ni sagt när ni var 15-20 år dokumenterat. Jag är säker på att ni alla är änglar”, skriver Mango på Twitter.

Dokumentärskaparen Samox har backat efter anklagelserna och lovar via sitt Twitterkonto att han kommer ta bort användandet av den homofobiska termen från dokumentären samt delar av detaljerna kring Leffens gamla avstängning.

”Det är inte rättvist mot Leffen eller Mango utan mer kontext, speciellt nuförtiden och jag är ledsen för det”, skriver han.

Dokumentärserien avslutas på söndag med de två sista avsnitten som sänds på Twitch.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

https://twitter.com/_samox_/status/1337957276087357446

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.