Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fakers drömkontrakt – blir ny ägare till laget

Se Fakers otroliga play som chockar studion
Faker tar död på ryktena och stannar.Foto: T1 / T1
Nya beskedet från T1: Faker klar för tre nya år och ny delägareFoto: T1 / T1
Faker firar en titel i Worlds med T1 (Tidigare SKT T1)Foto: T1 / T1

Fansen kan sluta oroa sig! Världens största e-sportstjärna Faker stannar i Sydkorea och T1.

Ett nytt treårsavtal är klart och Faker går dessutom in som delägare i organisationen.

– Det är en ära, säger Faker i ett uttalande.

T1:s midlaner Lee ”Faker” Sang-hyeok, 23, är e-sportens största fixstjärna. Han anses som den bästa spelaren någonsin i League of Legends och har tagit sitt lag till inte mindre än tre titlar i LoL-scenens eget världsmästerskap – Worlds.

Men det har länge spekulerats kring Fakers framtid då hans kontrakt har varit på väg att gå ut med jätteorganisationen. Bland annat avslöjande han själv tidigare i år att han fått ett mäktigt erbjudande från ett amerikanskt LCS-lag. Raden om lön i ”kontraktet” ska dessutom ha lämnats tom så att Faker själv skulle få fylla i vad han ville ha för summa. Men storstjärnan nobbade.

– Jag har inte sett kontraktet själv, men det stämmer nog, sa Faker i januari i det koreanska tv-programmet K Show.

Rädslan att svika sina fans samt att lämna hemlandet Sydkorea var anledningen till att Faker aldrig övervägde erbjudandet från USA.

Faker blir delägare i T1

Men nu kan alltså fansen andas ut. Faker stannar i landet och hos T1 (tidigare SKT T1) – världens största LoL-spelare stannar i tre år till. Och han blir dessutom delägare i organisationen.

– Jag är väldigt glad över att fortsätta spela för T1 och jag är tacksam för allt stöd jag fått från alla fans runtom i världen genom alla år, säger Faker i ett uttalande.

– Det är en ära att bli delägare i T1 och jag ser fram emot att jobba här efter att min karriär som spelare är över. Jag älskar verkligen det här laget och jag är stolt över att vara med och forma framtiden för den här organisationen.

Efter den ”blanka checken” från USA tidigare i år har det spekulerats mycket kring vad Fakers nya treårsavtal är värt. Förra året ska årslönen legat på dryg 25 miljoner kronor – och man får väl anta att T1 givit sin nya delägare en bra löneökning.

TV: HeatoN om karriärens största misstag

Måste man vara bästa polare med sina lagkamrater?
https://twitter.com/T1LoL/status/1229564979637964802

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.