Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Experten: Svensken är tidernas bästa spelare

Get_Right.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
F0rest.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Thorin.
Foto: Youtube/Thorin

Historikern och experten Duncan ”Thorin” Shield har sagt sitt.

Enligt honom är svenske Christopher ”Get_Right” Alesund tidernas bästa CS-spelare.

– Get_Right är den bästa genom tiderna sett över hela CS-franchisen, säger han i en ny video

Debatten om vem som är tidernas bästa Counter-Strike-spelare har alltid funnits, och ofta har det handlat om endera polske Filip ”Neo” Kubski eller svenske Patrik ”F0rest” Lindberg.

Men för e-sporthistorikern och CS-experten Duncan ”Thorin” Shield så är det ingen av de två som har titeln.

Det är i stället en annan svensk: Christopher ”Get_Right” Alesund.

– Vad som gjorde Get_Right så fantastisk i CS:GO var att han vann clutch-situationer i en absurd takt. Han revolutionerade i princip lurker-rollen och var bästa spelaren i världen från positionen. Fragmässigt visade han också upp de högsta siffrorna och han hade ett fantastiskt driv, säger Thorin i en ny Youtube-video.

Vad gäller enbart CS 1.6 så håller han Neo som den bästa någonsin, följt av F0rest och Potti. I CS:GO så menar att han S1mple är den bästa som rört spelet.

Men sett över båda spelen – och specifikt de olika storstjärnornas bästa år – så anser han att Get_Right är den som har imponerat mest av alla. 

Han räknar bland annat på hur många år spelarna kan anses ha varit med i diskussionen om världens bästa spelare, där han anser att svensken var en av dem i sex år i följd mellan 2009 och 2014. 

”Skräckinjagande”

Han jämför med F0rest som han menar hade ett år mindre på högsta nivån.

– Det som är skräckinjagande med Get_Right är att han är obeveklig. Han spelar sitt spel i sin takt och vad du än gör så vet du inte vart han kommer vara, du vet att han kommer prestera konsekvent. Han kommer ta bort ditt självförtorende och du kommer aldrig känna dig säker.

Thorin säger att Get_Right också är en av de bästa ”pengaspelarna” någonsin, och en spelare du ville ha på din sida i en stor final mot dina rivaler. 

Han hyllar också svenske 30-åringens arbetsmoral och jämför honom med andra spelare som också är kända för att lägga ner enorm tid på spelet – så som Dev1ce, Elige och Coldzera.

Han ger dessutom Get_Right titeln som den spelare som haft bäst spraykontroll genom tiderna.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.