Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Enorma prislappen – för stjärnskottets övergång

Danska stjärnskottet Benjamin ”blameF” Bremer lämnar Heroic för Complexity.

Enligt uppgifter till SportExpressen rör det sig om en jätteaffär.

Prislappen för 22-åringen landar på omkring fem miljoner svenska kronor.

Efter misslyckandet under Majorn i Berlin och öppen kritik från vd:n Jason Lake rustar Complexity för att bygga ett nytt storlag i CS:GO.

I förra veckan stod det klart att amerikanerna värvat William ”RUSH” Wierzba och danska stjärnskottet Benjamin ”blameF” Bremer, vilket förpassar Hunter ”SicK” Mims till bänken.

22-årige ”blameF” har varit Heroics kanske bästa spelare under 2019 och tagit laget till slutspel i både IEM Chicago och ESL One Cologne.

”En av de hårdast arbetande spelarna”

Nu blir han ny lagkapten och in-game leader i Complexity. 

– Benjamin är en av de absolut hårdast arbetande spelarna i branschen. Om han behöver spela tolv timmar i sträck så gör han det utan problem. Att ha en sådan spelare i sitt lag är fantastiskt – man känner sig trygg med att jobbet blir gjort och att hans inställning smittar av sig på lagkamraterna, säger Heroics vd Erik Askered och fortsätter:  

– Därför är det jättetråkigt att vi mister Benjamin så här sent in i säsongen och spelarfönstret men samtidigt är jag otroligt glad för honom att han får en så stor möjlighet i Complexity.

Prislappen för enorma övergången

Enligt uppgifter till SportExpressen handlar det om en jätteaffär. Complexity har betalat omkring 500 000 amerikanska dollar – motsvarande ungefär fem miljoner kronor – för att lägga beslag på Benjamin ”blameF” Bremer.

Övergången är en av de största som har rapporterats i counter-strike-historien. När FaZe värvade storstjärnan Nikola ”NiKo” Kovac från mousesports för 500 000 dollar var det, enligt Dot Esports, en ny rekordsumma.

Askered vill inte kommentera siffrorna.

– Det är en otroligt bra affär för oss. Men framför allt är jag glad över att vi har plockat upp en ung talang och lyckats göra honom till en världsstjärna, säger han.

I Complexity återförenas Benjamin ”blameF” Bremer med tränaren Jamie ”keta” Hall, som han hade som tränare tidigare i Epsilon Esports.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.