Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En hemsk sjukdom som ingen förtjänar att lida av”

Foto: Unsplash/Alex Haney
Emil ”Heaton” Christensen.
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: LIQUIPEDIA

Flera av de största svenska e-sportprofilerna slår sig samman.

Målet är att samla in pengar till Barncancerfonden genom en tre dagar lång Twitchstream.

– Vi är väldigt glada över att delta i Stream of Hope – här har vi möjligheten att göra vad vi kan för de drabbade och deras familjer, säger Dota 2-legendaren Jonathan ”Loda” Berg. 

På fredag inleds den stora Twitchstreamen ”Stream of Hope” med stora profiler som Emil ”Heaton” Christensen och Jonathan ”Loda” Berg. Syftet bakom är att stötta kampen mot barncancer.

– Vi ser otroligt mycket fram emot det här, ett av få event som går att genomföra trots corona. Barn med cancer vet vad det kan innebära att i perioder inte kunna träffa sina kompisar som vanligt, corona eller ej. För många blir då gaming en viktig social länk, säger Nathalie Hillerström, projektledare på Barncancerfonden, i ett pressmeddelande. 

De två e-sportlegendarerna får sällskap av bland andra influencern Therese Lindgren, artisten Anis Don Denima och streamern Emilia Hult. 

– Cancer är en hemsk sjukdom som ingen förtjänar att lida av, speciellt inte barn. Vi är väldigt glada över att delta i Stream of Hope, här har vi möjligheten att göra vad vi kan för de drabbade och deras familjer, säger Jonathan ”Loda” Berg.

Målet: 1 miljon kronor

Utöver streamandet av olika speltitlar så kommer även en turnering i CS:GO äga rum, Stream of Hope Charity Cup, med 70 000 kronor i prispotten som Elgiganten står för. Pengarna doneras till Barncancerfonden i vinnarnas namn.  

Totalt är över 60 streamers anmälda till evenemanget och det hela kommer sändas från Redbull Gaming Sphere i Stockholm. Stream of Hope programleds av Malin Gramer och Jessica Lasses.

Målet är att samla in en miljon kronor genom donationer på Twitch under helgen så går till kampen mot barncancer. Streamen börjar vid midnatt på fredag och pågår till midnatt den 13 december.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.