Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Emil, 17, värvas av Özil: ”Skickade mejl till oss”

Måste man vara bästa polare med sina lagkamrater?
Nyhrox med Mesut Özil.
Foto: Privat
Efter segern i Fortnite-VM.
Foto: JOHANNES EISELE / AFP TT NYHETSBYRÅN
Fortnite-VM-spelades på Flushing Meadows Arthur Ashe-arenan i New York.
Foto: JASON SZENES / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

I somras vann han nästan 30 miljoner kronor i Fortnite-VM.

Nu är norske Emil ”nyhrox” Bergquist Pedersen, 17, klar för fotbollsstjärnan Mesut Özils lag M10 Esports.

– Det viktigaste för oss och Emil är idrottsutvecklingen, säger hans pappa till VG.

Tillsammans med österrikiske spelaren David ”Aqua” Wand så vann norske 17-åringen nyhrox Fortnite-VM i duos under sommaren – och drog in 3 miljoner dollar.

– Det här har förändrat mitt liv, sa han då.

Nu tar han nästa steg i karriären genom att bli en del av e-sportorganisationen M10 Esports, som startades av Arsenals Mesut Özil. Han välkomnas dessutom av storstjärnan själv.

”Välkommen till familjen nyhrox”, skriver han på Twitter.

Fick erbjudanden med jättesummor

Sedan VM-segern så har han varit hett eftertraktad av organisationer i framför allt USA och Europa med stora summor på bordet. Men för VG så berättar hans pappa Frank Pedersen att pengarna inte var det viktigaste.

– Det fanns flera erbjudanden som innebar mycket pengar, men vi ansåg inte att de hade rätt fokus på den sportutveckling vi letade efter, säger han till tidningen.

– Det viktigaste för oss och Emil är idrottsutvecklingen. Vi har ett sportfokus på det han gör. I höstas fick vi ett e-postmeddelande från Mesut Özil själv, som hade följt Emil ett tag, berättar han vidare.

Han lyckades alltså övertyga nyhrox om att det var rätt val för honom, och under onsdagskvällen blev det till slut officiellt. M10 startades 2018 med ett Fifa-lag, men Özil har tidigare själv streamat när han själv spelar en hel del Fortnite, därför är det ingen överraskning att han nu satsar på spelet.

Özils plan efter karriären

Far och son Pedersen bjöds till London där de bland annat fick gå på en Arsenalmatch och samtidigt se mer av organisationen. Han skrev på ett ettårskontrakt med option på ytterligare ett år, enligt VG.

31-årige Özil ska också ha lovat att han kommer spendera mer tid på sitt e-sportlag när hans fotbollskarriär tar slut än vad han kan göra i dagsläget. För nyhrox del så ska han däremot avsluta sin utbildning först. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.