Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter stora skandalen – NiP-ledningen frias helt

Arkivbild.Foto: BILDBYRÅN

Nu har rapporten om Ninjas in Pyjamas släppts efter skandalen.

I den frias nuvarande ledningen från påföljder.

”Det är en lättnad”, skriver NiP i ett uttalande.

Det började med förre NiP-spelaren Robin ”Fifflaren” Johanssons anklagelser mot sin tidigare organisation. Han anklagade Ninjas in Pyjamas för att bland annat ha stora skulder till honom och flera andra tidigare anställda. 

Dessutom uppgavs att en person i ledningen hade tömt hela organisationens kassa och försvunnit med den till Thailand.

Robin Johansson fick senare uppbackning av flertalet tidigare anställda. Ninjas in Pyjamas nuvarande ledning hävdade att det var den tidigare som bar hela skulden.

Det ledde till att Wesa – internationella e-sportförbundet – begärde en oberoende utredning som utfördes av Ian Smith på Esic, som ansvarar för utredningar av olika typer av fusk inom e-sporten.

Nu har NiP fått rapporten, och delar själva med sig av den.

Inga påföljder

I rapporten så frias den nuvarande ledningen, och uppges inte ha spelat en roll i den stora skandalen. I stället så ska de ha fått städa upp röran efter den tidigare ledningen.

Inga sanktioner kommer att drabba Ninjas in Pyjamas, som fortsatt kommer få vara en medlem i förbundet.

”Situationen har skapat enorm stress för spelare, anställda och partners, och det är en lättnad att kunna stå rakryggade och säga att vi är bra personer”, skriver NiP i ett uttalande på sin sajt.

Elias förändring efter flytten till Vancouver

Föräldrarna om svenskens liv som superstjärna • Nya lägenheten • Umgänget i Vancouver • ”Det vill du inte höra när bandaren är på”

15 bästa värvningarna innan fönstret stängde

Johan Svensson rankar • ”Kommer avgöra mycket” • ”Enskilt viktigast” • ”Coolt efternamn”

Djuses starka trio får mitt tips i kväll

V64 ESKILSTUNA: √ Spikförslagen √ Spetsdragen √ Skrällbuden

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.