Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter skakiga segern – Fnatic svarar på kritiken

Hyllisang och RekklesFoto: Twitch/Riot
Foto: Twitch/Riot

Det såg skakigt ut för Fnatic, men till slut tog de sin första seger i VM.

Svenske Rekkles radarpartner Hylissang svarade på kritiken mot duon efter matchen.

– Vi har hög prioritet på Garen och Yuumi för att vi tycker det är bra, säger han.

Fnatic såg länge ut att vara illa ute mot Clutch Gaming i vad som kan ses som en måsteseger i den tuffa ”dödens grupp”. Men det var Broxah med sin signaturchampion Lee Sin som ledde vägen tillbaka med flera viktiga picks.

Svenske Rekkles spelade Garen för andra matchen i rad tillsammans med Hylissangs Yuumi, med betydligt bättre resultat än i matchen mot SKT.

Båda lagen spelade väldigt försiktigt kring halvtimmens spel. Även om Fnatic hade kontroll över Barongropen så lyckades de inte fälla den. Clutch Gaming hade båda de mountain drakes som hade spawnat på riften.

SKT vann jättedrama

Avgörandet kom i stället vid en fajt kring elder drake som vanns av Fnatic, som därefter enkelt kunde avsluta matchen. Det innebär att Fnatic nu står på en vinst och en förlust i gruppen.

Efter matchen så svarade Zdravets ”Hylissang” Iliev Galabov på kritiken mot att Fnatic använder Garen och Yuumi i bot lane.

– Garen och Yuumi är fortfarande starka, även om de nerfats. I Europa så är de permabannade, men inte här. Så vi har hög prioritet på det, för vi tycker de är bra, säger i sändningen efter matchen, säger han i sändningen.

Tidigare så hade SKT vunnit ett jättedrama mot Royal Never Give Up, vilket innebär att de koreanska trefaldiga mästarna är det enda laget på två segrar. Samtliga lag ska möta varandra två gånger innan gruppen avgörs.